Bu yönergelere uymanız, Google’ın sitenizi bulmasına, dizine eklemesine ve sıralamasına yardımcı olur. Bu önerilerden hiçbirini uygulamasanız bile bir sitenin Google dizininden tamamen kaldırılmasına veya başka şekilde algoritmayla ya da elle yapılan spam işlemine maruz kalmasına yol açabilecek hatalı uygulamalardan bazılarını belirten "Kalite Yönergeleri"ni dikkatle incelemenizi öneririz. Bir site, elle yapılan spam işleminden etkilendiyse, artık Google.com'daki veya Google’ın ortak sitelerinden herhangi birindeki sonuçlarda gösterilmeyebilir.
Tasarım ve içerik yönergeleri | Daha fazla bilgi edinin... |
Teknikle ilgili yönergeler | Daha fazla bilgi edinin... |
Kalite yönergeleri | Daha fazla bilgi edinin... |
Siteniz hazır olduğunda:
- Bunu Google'a http://www.google.com/submityourcontent/ adresinden gönderin.
- Google Web Yöneticisi Araçları'nı kullanarak bir Site Haritası gönderin. Google, sitenizin yapısı hakkında bilgi edinmek ve web sayfalarınızın kapsamını genişletmek için Site Haritanızı kullanır.
- Sayfalarınızdan haberdar olması gereken tüm sitelerin sitenizin çevrimiçi olduğunu bildiğinden emin olun.
Tasarım ve içerik yönergeleri |
başa dön
|
- Net bir hiyerarşi ve metin bağlantıları içeren bir site oluşturun. Her sayfaya en az bir statik metin bağlantısından erişilebilmelidir.
- Kullanıcılarınıza sitenizin önemli kısımlarına işaret eden bağlantıları içeren bir site haritası sunun. Site haritası çok fazla sayıda bağlantıya sahipse, site haritasını birden fazla sayfaya bölmek isteyebilirsiniz.
- Belli bir sayfadaki bağlantıların sayısını makul düzeyde tutun.
- Faydalı, bilgi açısından zengin bir site oluşturun ve içeriğinizi açık ve anlaşılır bir şekilde anlatan sayfalar hazırlayın.
- Kullanıcıların sayfalarınızı bulmak için girebileceği kelimeleri düşünün ve sitenizin gerçekten bu kelimeleri barındırdığından emin olun.
- Önemli adları, içeriği veya bağlantıları göstermek için görseller yerine metin kullanmayı deneyin. Google tarayıcısı, görsellerde yer alan metinleri tanımaz. Metin içeriği için görseller kullanmanız gerekirse, açıklayıcı birkaç kelime eklemek üzere "ALT" özniteliğini kullanmayı düşünün.