SEO Nedir? SEO adımları nelerdir? SEO nasıl yapılır? Başarılı SEO ne demektir?
Tanıtımı yapılacak ve sonuç olarak pazarlanacak bir ürünü, satın almak isteyen kişilere en kolay ulaştıracak yolun adı SEO’dur.
İngilizce karşılığı “Search Engine Optimization" olan Arama Motoru Optimizasyonu kelimesinin kısaltması olarak nitelendirilmektedir.
"Arama Motoru Optimizasyonu" işinin en bilinen temel amacı; Web sitesini internet arama motorları içeriğinde satıcının arzu ettiği kelimelerde en üst sıralara çıkartmak; böylece ürünü tanıtan siteyi istenilen kitleye göstermektir. Ancak tabiiki bulunduğu yerde muhafaza etmek de ayrı bir emek, maliyet ve süreçtir.
![]() |
![]() |
![]() |
1998 yılında Google Arama Motorunun yaygınlaşmaya başlamasıyla beraber, arama motorları pazarındaki hareketlenme sonucunda,her gün milyonlarca insan internet üzerinde çeşitli konularda doğru bilgiye en kısa sürede ulaşmak için arama yapmaya başlamıştır.
İnternetin temel amacı olan araştırmaya aracılık eden web sitelerin en önemli özellikleri; insanların o an neyi istediklerini anında öğrenebilmeleridir.
Bunu paraya çevirmek isteyen patronlar; Google Adwords,Yahoo Publisher Network ve Microsoft Publisher gibi reklam sistemleri yaratarak reklam alanlarını çeşitli yollarla pazarlamışlardır.
Günlük hayatının büyük bir kısmını arama motorlarında geçiren insanlar kısa süre içerisinde; reklam yeri ile arama sonuçlarının farkını benimsemişler ve direk olarak arama sonuçlarına yönelmişlerdir.
Bunu anlayan ve değerlendiren reklamcılar,yeni silah olarak gördükleri SEO'ya yönelip ürünlerini satarken çok iyi geri dönüşüm oranları yakalamışlar ve böylece SEO günümüzdeki popülaritesine ulaşmıştır.
Kısa bir örnek verecek olursak: Web Tasarım yaptıracak bir işyeri sahibi Google Arama Motorunda WEB TASARIM ANKARA yazdığında, Eylül Ajans ® Web Tasarım sayfasını kısa bir süre içerisinde ve Arama Motorunun ilk sayfasında bulabiliyorsa, Ajansımıza kısa sürede ulaşacak, karşılıklı görüşmeler sonrasında Firmanın Web Tasarımı tarafımızca hazırlanacaktır. Burada SEO başarıya ulaşmış demektir.
![]() |
![]() |
![]() |